Jag har skrivit fyra kriminalromaner som handlar om kriminalkommissarie Ingrid Bergman och hennes utredningsteam vid polisen i Göteborg.
 

SILHUETTEN är en bok om blodsband, förföljelse och händelser från det förflutna. Det är den fjärde fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
Under den del av Göteborg som ligger innanför Vallgraven finns det underjordiska gångar vilka byggdes när staden anlades på 1600-talet. Under en guidad tur i dessa tunnlar påträffas en död 15-årig flicka som är svårt misshandlad.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare. Allt pekar på att gärningsmannen finns bland ett svensexegäng som befann sig i tunnlarna samma natt flickan dog. Det är bara en tidsfråga innan de får honom att erkänna.

När ett nytt överfall sker, som har många likheter med fallet i befästningsgångarna, pekar dock spåren i en helt annan riktning. Nämligen mot kommissarie Bergman själv, som tvingas gå under jorden för att rentvå sitt namn och hitta gärningsmannen som ligger bakom dåden. Hela hennes liv och karriär sätts på spel och hon vet till slut inte vem hon kan lita på längre.

DU KOMMER INTE UNDAN är en bok om fasader, girighet och hämnd. Det är den tredje fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
Den välkände och framgångsrike revisorn, Erik W Sternheg hittas naken och brutalt ihjälslagen med en hammare i sin villa av en städerska. Sättet som han mördats på tyder på ett väldigt hat.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare och inleder en utredning där listan på tänkbara gärningsmän bara växer sig allt längre. Utredning visar också att den mördade revisorn visserligen var känd och hade kända klienter, men han var knappast den hedervärde medborgare han ville framstå som.
Kommissarie Bergman sörjer sin far och i samband med bouppteckningen uppdagas att han levt ett dubbelliv. Familjehemligheter kommer upp till ytan som både ger förklaringar och leder till nya frågor .
Det visar sig att revisorn månaderna innan sin död tog flera svårförklarliga beslut som får stora konsekvenser för hans efterlevande och andra i omgivningen. Dessutom finns det ett invecklat testamente med många krav på mottagarna.

SLASKJOBBET  är en bok om utsatthet, frustration och upprättelse. Det är den andra fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
En tidig höstmorgon påträffas kroppsdelar i en frysbox på en parkeringsplats i Skatås friluftsområde, vilka identifieras som Özkan Baykal, en tillsynes helt vanligt familjefar, som försvann spårlöst på väg hem från arbetet men visar sig vara en av flera män som har anmälts saknade
under sommaren.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare. Det dröjer inte länge förrän ännu en frysbox dyker upp innehållande en styckad kropp. Kriminalkommissarie Bergman och hennes utredningsteam söker efter en gemensam nämnare mellan de försvunnena männen men hittar ingen.
Spåren pekar åt många håll och det visar sig så småningom att det är någon som har åtagit sig att utföra slaskjobbet enligt en väl utarbetad plan. Det finns en lista med namn över män som måste dö.
Jakten på att hitta mördaren leder utredningsteamet åt ett helt oväntat håll och samtidigt konfronteras kriminalkommissarie Bergman med sitt eget tragiska förflutna.

5:E MOSEBOKEN  är en bok om fanatism, dubbelspel och förföljelse. Det är den första fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
Under en och samma natt blir två män nedslagna och svårt skadade på Andra Långgatan i Göteborg. En gata där strippklubbar trängs med restauranger och antikvitetsaffärer. Allt tyder på att det är samma gärningsman i båda fallen. Den ena mannen, som visar sig vara en framgångsrik och känd aktieprofil från Grebbestad, avlider av sina skador medan den andre mannen, en kantor från Bankeryd vägrar svara på polisens frågor om varför han befann sig i Göteborg.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare. Det framkommer att ingen av männen rånades. Vad som ligger bakom misshandeln är oklart. Rör det sig om ett misstag, var det bara en av männen som var det tilltänka offret?
I bakgrunden befinner sig en person som intensivt följer polisens arbete, mån om att bli själv inte bli sedd men att förmedla sitt budskap.
Utredningen växer sig allt större. Kriminalkommissarie Bergman börja ana ett mönster och spåren leder henne i en värld där många har allt att vinna på att tiga och dölja vad de vet.

Dast Magazine

"Det här är bra, inte bara lagom bra utan väldigt bra. Silhuetten är en gediget komponerad polisthriller..."
Inger Strandberg

jennies boklista

Om Silhuetten: "Ännu en stark deckare av Christina Larsson. Mycket bra och spännande!"

BokStunder. blogspot.se

Om Du kommer inte undan...: "Så vill man ha en mycket spännande bok med högt tempo så ska man välja den här."

Mysterierna.blogspot.se

"Nu har jag läst den fjärde boken, "Silhuetten", i Christina Larssons serie om kriminalkommissarie Ingrid Bergman. Den håller samma stil som de tre första böckerna och jag tycker att de är riktigt bra. De är välskrivna, spännande och lättlästa och jag gillar karaktärerna. Kapitlen är korta och det är något jag föredrar.
Har ni inte läst Christina Larssons böcker så tycker jag att ni ska göra det!"

SIDAEFTERsida.blogspot.com

"Det här bok nummer fyra om kriminalkommisare Ingrid Bergman. Jag har tyckt om alla böckerna och de går med rasande fart att läsa. Den här boken höll samma mått. När jag väl börja läsa så kunde jag inte sluta."
"Har du inte läst Christina Larssons böcker så gör det!"

bokrecenssion.blogspot.se

Om silhuetten: "Det här är en mycket spännande och välskriven kriminalroman. Jag kan verkligen rekommendera boken."