HITTILLS HAR DET BLIVIT sJU kriminalromaner som handlar om kriminalkommissarie Ingrid Bergman och hennes utredningsteam vid polisen i Göteborg. Fyra böcker om Sektion M SAMT TRE FEELGOODROMANER
 

TA INGEN SKIT, ANN-BRITT Ann-Britt vet inte vad hon ska göra av sig själv.
De eskalerande klimakteriebesvären, barnens tjat, omorganisationen på jobbet och äldreboendet som hotar att slänga ut hennes far om han rymmer igen utgör ständiga källor till kaos.
Så vill hennes man Krister plötsligt sälja villan där de bott i trettio år och fort ska det gå. Innan hon vet ordet av står Ann-Britt i en ny lägenhet, förvirrad, ensam och fullkomligt otillräcklig. Hon osm alltid ställt upp för allt och alla. Vad har hon gjort för att förtjäna detta?
När nya grannen Carmen hittar Ann-Britt gråtande i trapphuset öppnas en ny värld för Ann-Britt, där ingen låter en vän stå ensam. Carmen och hennes vänner peppar Ann-Britt med coachning, galna upptåg och makeovers, men framför allt ger de henne kärlek och omtanke.
Sakta men säkert växer en ny kraft fram hos Ann-Britt och snart bestämmer hon sig för att det är nog. Hon tänker inte ta mer skit*!

SKENDÅD är en bok om fanatism, girighet och falskspel.
Det är den sjunde och fristående delen i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg. " Elna är död ... Hon kom aldrig." När Elna Oskarsson hittas död i sin lägenhet i Göteborg tyder allt på att hon bragts om livet. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman och hennes team misstänker ganska snart att Elnas granne, RAgnhild inte är lika oskyldig som hon först verkat. Samtidigt sker en rad explosioner i Göteborg, upenbarligen utförda av en grupp militanta miljöaktivister. medan Ingrid kämpar med två till synes helt separata utredningar brottas hon även med problem på hemmaplan. Hon och maken Adam tycks glida allt längre ifrån varandra och Ingrid brjar till och med misstänka att han träffat någon annan.
Då sker uytterligare ett mord ...

SOCIALGRUPP NOLL är en bok om egoism, maktmissbruk och gränslöshet.
Det är den sjätteoch fristående delen i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.När en äldre kvinna utsatts för ett utstuderat överfallsrån av en grupp nordafrikanska ungdomar i centrala Göteborg leder det till ett stort massmediapådrag och regionpolischefen tillsätter extra resurser med fokus på gäng- och invandrarrelaterat våld. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman är tillbaka på jobbet efter en kortare tids föräldraledighet. Hon börjar med att på deltid se över kalla fall och väljer ett ärende som fick stor uppmärksamhet eftersom endast offrets huvud hittades. Det mer än tjugofem år gamla olösta mordet på en kvinnlig lågstadielärare utvecklas åt ett helt annat håll än vad hon har kunnat förutse. Under en kartläggning i ett naturreservat norr om Göteborg påträffas en uttjänt brunn innehållande kroppar i olika stadier av förruttnelse. Identifieringen drar ut på tiden. Snart inser Ingrid att det finns en koppling till mordet hon utreder från början av nittiotalet och att mördaren förstått att de är honom på spåren.

NÅDASTÖTEN  är en bok om relationer, diaboliskt maktspel och mord som skakar Sverige. Det är den femte boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
När en 86-årig man i lägenhetskomplexet Pennygången hittas död, inlåst i en klädkammare visar rättsläkarundersökningen att han legat där i ett halvår efter att ha svultit ihjäl. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman har precis återvänt till jobbet efter en lång sjukskrivning. Därför blir det kriminalinspektör Karin Falk som får leda mordutredningen och Ingrid får i uppdrag att bistå henne. Samtidigt inleds Landsbygdsmässan i Göteborg under stort säkerhetspådrag sedan landsbygdsministern utsatts för mordhot. Bönder demonstrerar mot att starka krafter inom matindustrin tillåts styra och pressa priserna på mjölk och andra jordbruksråvaror utan att politikerna ingriper. I samband med mässan hyr Ingrid ut sitt hus till NOA, Nationella Operativa Avdelningen, som sköter säkerheten. Det får ödesdigra konsekvenser och snart är hon indragen i ett livsfarligt spel där hon inte längre vet vem hon kan lita på.

SILHUETTEN är en bok om blodsband, förföljelse och händelser från det förflutna. Det är den fjärde fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
Under den del av Göteborg som ligger innanför Vallgraven finns det underjordiska gångar vilka byggdes när staden anlades på 1600-talet. Under en guidad tur i dessa tunnlar påträffas en död 15-årig flicka som är svårt misshandlad.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare. Allt pekar på att gärningsmannen finns bland ett svensexegäng som befann sig i tunnlarna samma natt flickan dog. Det är bara en tidsfråga innan de får honom att erkänna.

När ett nytt överfall sker, som har många likheter med fallet i befästningsgångarna, pekar dock spåren i en helt annan riktning. Nämligen mot kommissarie Bergman själv, som tvingas gå under jorden för att rentvå sitt namn och hitta gärningsmannen som ligger bakom dåden. Hela hennes liv och karriär sätts på spel och hon vet till slut inte vem hon kan lita på längre.

DU KOMMER INTE UNDAN är en bok om fasader, girighet och hämnd. Det är den tredje fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
Den välkände och framgångsrike revisorn, Erik W Sternheg hittas naken och brutalt ihjälslagen med en hammare i sin villa av en städerska. Sättet som han mördats på tyder på ett väldigt hat.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare och inleder en utredning där listan på tänkbara gärningsmän bara växer sig allt längre. Utredning visar också att den mördade revisorn visserligen var känd och hade kända klienter, men han var knappast den hedervärde medborgare han ville framstå som.
Kommissarie Bergman sörjer sin far och i samband med bouppteckningen uppdagas att han levt ett dubbelliv. Familjehemligheter kommer upp till ytan som både ger förklaringar och leder till nya frågor .
Det visar sig att revisorn månaderna innan sin död tog flera svårförklarliga beslut som får stora konsekvenser för hans efterlevande och andra i omgivningen. Dessutom finns det ett invecklat testamente med många krav på mottagarna.

SLASKJOBBET  är en bok om utsatthet, frustration och upprättelse. Det är den andra fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
En tidig höstmorgon påträffas kroppsdelar i en frysbox på en parkeringsplats i Skatås friluftsområde, vilka identifieras som Özkan Baykal, en tillsynes helt vanligt familjefar, som försvann spårlöst på väg hem från arbetet men visar sig vara en av flera män som har anmälts saknade
under sommaren.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare. Det dröjer inte länge förrän ännu en frysbox dyker upp innehållande en styckad kropp. Kriminalkommissarie Bergman och hennes utredningsteam söker efter en gemensam nämnare mellan de försvunnena männen men hittar ingen.
Spåren pekar åt många håll och det visar sig så småningom att det är någon som har åtagit sig att utföra slaskjobbet enligt en väl utarbetad plan. Det finns en lista med namn över män som måste dö.
Jakten på att hitta mördaren leder utredningsteamet åt ett helt oväntat håll och samtidigt konfronteras kriminalkommissarie Bergman med sitt eget tragiska förflutna.

5:E MOSEBOKEN  är en bok om fanatism, dubbelspel och förföljelse. Det är den första fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
Under en och samma natt blir två män nedslagna och svårt skadade på Andra Långgatan i Göteborg. En gata där strippklubbar trängs med restauranger och antikvitetsaffärer. Allt tyder på att det är samma gärningsman i båda fallen. Den ena mannen, som visar sig vara en framgångsrik och känd aktieprofil från Grebbestad, avlider av sina skador medan den andre mannen, en kantor från Bankeryd vägrar svara på polisens frågor om varför han befann sig i Göteborg.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare. Det framkommer att ingen av männen rånades. Vad som ligger bakom misshandeln är oklart. Rör det sig om ett misstag, var det bara en av männen som var det tilltänka offret?
I bakgrunden befinner sig en person som intensivt följer polisens arbete, mån om att bli själv inte bli sedd men att förmedla sitt budskap.
Utredningen växer sig allt större. Kriminalkommissarie Bergman börja ana ett mönster och spåren leder henne i en värld där många har allt att vinna på att tiga och dölja vad de vet.

ALIBI AB är en varm och härligt skruvad historia som handlar om att kämpa för det man tror på, att aldrig ge upp och att ingenting är omöjligt - bara man vill tillräckligt mycket.
För vad gör man när man heter Felix, är 19 år gammal, fortfarande bor hemma och jobbar som en livegen i familjeföretaget som går urdåligt och dessutom aldrig har fått ligga?
Och vad ska man ta sig till när man är 47 år och föräldralös och aldrig har haft en anställning i hela sitt liv trots att man har hur många högskolepoäng som helst? 
Ja, Viola Eckerberg och Felix Koskinen har det inte lätt och inte blir deras liv varken enklare eller roligare när de mot sin vilja paras ihop på en starta-eget-kurs i arbetsförmedlingens regi.

BoklusensHEMSIDA

Om Ta ingen skit, Ann-Britt.
"Verkligen den bästa jag läst hitills i år. Det var länge sedan jag berördes så av en bok med många popuri av känslor som tom gör att jag skrek rakt ut på fik och ville ruska om många i denna bok."         
Betyg: 5/5

MADDES BOKBLOGG

Om Alibi AB:
"Den här handlingen är så himla kul och jag satt och skrattade högt under stora delar av läsningen.
Berättelsen känns också tillräckligt unik och det gör att man inte tappar intresset.
Nej sidorna bara flyger fram och vips så är boken slut.
En mysig och rolig bok som alla verkligen borde unna sig själva att läsa!
Betyg:5/5

DAST MAGAZINE

Om Nådastöten:
"Rappt och spännande."
Inger Strandberg

DECKARTIPS

Om Nådastöten:
"Redan första kapitlet fångade mig och höll mig fast fram till sista meningen. Välskriven med högt tempo. Man tröttnar aldrig och vill defintivt inte lägga den åt sidan."

BOKRADEN. BLOGSPORT.COM

Om Socialgrupp noll:
"Upplösningen är helt fantastiskt genomtänkt."

EVAS BOKBLOGG

Om Alibi AB:
"En helt fantastisk bok som jag är glad över att ha fått läst. Boken är fartfylld, rolig och lite spännande. Det är en bladletare, läs den och njut".
http://www.bommelin.se/

EVASTINASBOKHYLLA

Om Socialgrupp noll:
"Spännande från början till slut - en riktig bladvändare."

ANNALINASBOKTIPS

Om Socialgrupp noll: 
"Galet spännande och lättläst. En väslskriven historia med oväntat slut. Rekommenderas varmt."

Dast Magazine

"Det här är bra, inte bara lagom bra utan väldigt bra. Silhuetten är en gediget komponerad polisthriller..."
Inger Strandberg

jennies boklista

Om Silhuetten: "Ännu en stark deckare av Christina Larsson. Mycket bra och spännande!"

BokStunder. blogspot.se

Om Du kommer inte undan... 
"Så vill man ha en mycket spännande bok med högt tempo så ska man välja den här."

Mysterierna.blogspot.se

"Nu har jag läst den fjärde boken, Silhuetten, i Christina Larssons serie om kriminalkommissarie Ingrid Bergman. Den håller samma stil som de tre första böckerna och jag tycker att de är riktigt bra. De är välskrivna, spännande och lättlästa och jag gillar karaktärerna. Kapitlen är korta och det är något jag föredrar.
Har ni inte läst Christina Larssons böcker så tycker jag att ni ska göra det!"

SIDAEFTERsida.blogspot.com

"Det här bok nummer fyra om kriminalkommisare Ingrid Bergman. Jag har tyckt om alla böckerna och de går med rasande fart att läsa. Den här boken höll samma mått. När jag väl börja läsa så kunde jag inte sluta."
"Har du inte läst Christina Larssons böcker så gör det!"

bokrecenssion.blogspot.se

Om silhuetten: "Det här är en mycket spännande och välskriven kriminalroman. Jag kan verkligen rekommendera boken."