SEKTION M 

Sektion M är en mörk thrillerserie i sex delar, som under 2022 även släpps internationellt på bland annat danska, finska, spanska och polska. Den femte delen har skrivits i samarbete med Caroline Grimwalker och den sjätte delen i samarbete med Cecila Sahlström.

AGENTUREN - FYRA FAMNAR UNDER MARKEN
Äntligen har Louise och Max Olsen rentvåtts från alla brottsmisstankar och är tillbaka i Göteborg. Max driver Agenturen och kontaktas av en person som insisterar på att han ska leta upp en affärsman som tros vara avliden efter en dramatisk konkurs under finanskrisen. Vem har något att vinna på att han är i livet?
Louise, som tröttnat på att vara sjukskriven, är tillbaka vid polisen, men är hon redo? En tandläkare hittas död och Louise och hennes kollegor börjar gräva i hans förflutna. Här tycks finnas en koppling till fallet som Max åtagit sig. Sanningen visar sig vara mer utstuderad än vad Max och Louise har kunnat föreställa sig. Hur långt är en människa beredd att gå för att skydda sig själv och sina väl bevarade hemligheter?
                                 Utgivningsdag: 2024-07-17


AGENTUREN - TRE ÄR EN FÖR MYCKET
Max och Louise befinner sig fortfarande på flykt och återhämtar sig djupt inne i de småländska skogarna. Det finns ett högt pris på deras huvuden. Anklagade för mord på den korrupte polischefen Cato Wilhelmssons hustru har de både polisen och Göteborgs kriminella nätverk efter sig. Vem ska de alliera sig med?
Den som vågar hjälpa dem kan drabbas hårt om Max och Louise lyckas ta sig till Göteborg för den slutgiltiga uppgörelsen. Men Cato Wilhelmsson måste stoppas till varje pris.
Tre är en för mycket är tredje boken i Christina Larssons senaste succé: thrillerserien Agenturen. Ska Max och Louise äntligen få sin rättmätiga hämnd?

AGENTUREN - TVÅ SIDOR AV SAMMA MYNT
Louise och Max Olsen befinner sig i Berlin och är internationellt efterlysta för mord. De lämnar bara den nergångna lägenheten när de måste, har ont om pengar och kan inte komma i kontakt med familjen.
När de erbjuds ett komplicerat uppdrag med flera miljoner i arvode tackar de jag trots de stora riskerna.
Med pengarna skulle de kunna återvända till Göteborg och bevisa vem som ligger bakom de falska anklagelserna mot dem.
Polisområdeschefen Cato Wilhelmsson är maktlysten och ursinnig – och beredd att gå hur långt som helst för att bli av med Louise och Max.
En stor belöning är utfäst i den undre världen till dem som lyckas få tag på dem.
Alla möter de motstånd från oväntade håll, men också hjälp där de minst anar.Två sidor av samma mynt ä den andra boken i serien om AGENTUREN

AGENTUREN - ETT LIVSAVGÖRANDE BESLUT
Louise och Max Olsen har tvingats fatta ett avgörande beslut. Ge upp eller kämpa för sina liv. Valet är enkelt. Men för att lyckas med vad de föresatt sig behöver de pengar. Mycket pengar.
Göteborg kokar av gängkriminalitet. Olika falanger strider om herraväldet och Louise Olsen, utredare vid sektionen för grova brott, hamnar mitt i stormens öga som nyckelvittne i en kommande rättegång. Vem kan hon lita på? Samtidigt är det något som är rejält fel med senaste fallet som hennes man, säkerhetsexperten Max, har åtagit sig.
De inser att de bara har ett val. De som tror att de har oskadliggjort Louise och Max vet inte hur fel de har. Nu är det krig. De två mot resten av världen.

TA INGEN SKIT, ANN-BRITT Ann-Britt vet inte vad hon ska göra av sig själv.
De eskalerande klimakteriebesvären, barnens tjat, omorganisationen på jobbet och äldreboendet som hotar att slänga ut hennes far om han rymmer igen utgör ständiga källor till kaos.
Så vill hennes man Krister plötsligt sälja villan där de bott i trettio år och fort ska det gå. Innan hon vet ordet av står Ann-Britt i en ny lägenhet, förvirrad, ensam och fullkomligt otillräcklig. Hon osm alltid ställt upp för allt och alla. Vad har hon gjort för att förtjäna detta?
När nya grannen Carmen hittar Ann-Britt gråtande i trapphuset öppnas en ny värld för Ann-Britt, där ingen låter en vän stå ensam. Carmen och hennes vänner peppar Ann-Britt med coachning, galna upptåg och makeovers, men framför allt ger de henne kärlek och omtanke.
Sakta men säkert växer en ny kraft fram hos Ann-Britt och snart bestämmer hon sig för att det är nog. Hon tänker inte ta mer skit*!

IN I KAKLET, LINDA Klockan klämtar för Linda Frisk. Snart fyrtio år gammal och ingen man och inga barn. Måste man ha barn? funderar Linda där hon ligger uppfläkt i gynekologstolen. Och vill hon?
Jo, men det vill hon nog ändå, trots att hon är ganska nöjd som det är, med ett bra jobb som djurskyddsinspektör och ett intresse för vegetarisk matlagning. Men vem ska hon få barn med?

På kommunens årliga julfest blir Linda lite för överförfriskad och råkar säga att hon är förlovad och ska ge ut en kokbok. Helt plötsligt har hon trasslat in sig i en härva av lögner men ser ingen anledning att inte köra på. Sagt och gjort, hon kontaktar förlag och media, och kastar sig ut i dejtingdjungeln, men vad är det här tjafset om att man måste vara kändis för att ge ut en bok? Jaha, då får hon väl bli kändis då ...
SKENDÅD är en bok om fanatism, girighet och falskspel.
Det är den sjunde och fristående delen i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg. " Elna är död ... Hon kom aldrig." När Elna Oskarsson hittas död i sin lägenhet i Göteborg tyder allt på att hon bragts om livet. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman och hennes team misstänker ganska snart att Elnas granne, Ragnhild inte är lika oskyldig som hon först verkat. Samtidigt sker en rad explosioner i Göteborg, uppenbarligen utförda av en grupp militanta miljöaktivister. Medan Ingrid kämpar med två till synes helt separata utredningar brottas hon även med problem på hemmaplan. Hon och maken Adam tycks glida allt längre ifrån varandra och Ingrid börjar till och med misstänka att han träffat någon annan.
Då sker ytterligare ett mord ...

SOCIALGRUPP NOLL är en bok om egoism, maktmissbruk och gränslöshet.
Det är den sjätteoch fristående delen i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.När en äldre kvinna utsatts för ett utstuderat överfallsrån av en grupp nordafrikanska ungdomar i centrala Göteborg leder det till ett stort massmediapådrag och regionpolischefen tillsätter extra resurser med fokus på gäng- och invandrarrelaterat våld. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman är tillbaka på jobbet efter en kortare tids föräldraledighet. Hon börjar med att på deltid se över kalla fall och väljer ett ärende som fick stor uppmärksamhet eftersom endast offrets huvud hittades. Det mer än tjugofem år gamla olösta mordet på en kvinnlig lågstadielärare utvecklas åt ett helt annat håll än vad hon har kunnat förutse. Under en kartläggning i ett naturreservat norr om Göteborg påträffas en uttjänt brunn innehållande kroppar i olika stadier av förruttnelse. Identifieringen drar ut på tiden. Snart inser Ingrid att det finns en koppling till mordet hon utreder från början av nittiotalet och att mördaren förstått att de är honom på spåren.

NÅDASTÖTEN  är en bok om relationer, diaboliskt maktspel och mord som skakar Sverige. Det är den femte boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
När en 86-årig man i lägenhetskomplexet Pennygången hittas död, inlåst i en klädkammare visar rättsläkarundersökningen att han legat där i ett halvår efter att ha svultit ihjäl. Kriminalkommissarie Ingrid Bergman har precis återvänt till jobbet efter en lång sjukskrivning. Därför blir det kriminalinspektör Karin Falk som får leda mordutredningen och Ingrid får i uppdrag att bistå henne. Samtidigt inleds Landsbygdsmässan i Göteborg under stort säkerhetspådrag sedan landsbygdsministern utsatts för mordhot. Bönder demonstrerar mot att starka krafter inom matindustrin tillåts styra och pressa priserna på mjölk och andra jordbruksråvaror utan att politikerna ingriper. I samband med mässan hyr Ingrid ut sitt hus till NOA, Nationella Operativa Avdelningen, som sköter säkerheten. Det får ödesdigra konsekvenser och snart är hon indragen i ett livsfarligt spel där hon inte längre vet vem hon kan lita på.

SILHUETTEN är en bok om blodsband, förföljelse och händelser från det förflutna. Det är den fjärde fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
Under den del av Göteborg som ligger innanför Vallgraven finns det underjordiska gångar vilka byggdes när staden anlades på 1600-talet. Under en guidad tur i dessa tunnlar påträffas en död 15-årig flicka som är svårt misshandlad.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare. Allt pekar på att gärningsmannen finns bland ett svensexegäng som befann sig i tunnlarna samma natt flickan dog. Det är bara en tidsfråga innan de får honom att erkänna.

När ett nytt överfall sker, som har många likheter med fallet i befästningsgångarna, pekar dock spåren i en helt annan riktning. Nämligen mot kommissarie Bergman själv, som tvingas gå under jorden för att rentvå sitt namn och hitta gärningsmannen som ligger bakom dåden. Hela hennes liv och karriär sätts på spel och hon vet till slut inte vem hon kan lita på längre.

DU KOMMER INTE UNDAN är en bok om fasader, girighet och hämnd. Det är den tredje fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
Den välkände och framgångsrike revisorn, Erik W Sternheg hittas naken och brutalt ihjälslagen med en hammare i sin villa av en städerska. Sättet som han mördats på tyder på ett väldigt hat.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare och inleder en utredning där listan på tänkbara gärningsmän bara växer sig allt längre. Utredning visar också att den mördade revisorn visserligen var känd och hade kända klienter, men han var knappast den hedervärde medborgare han ville framstå som.
Kommissarie Bergman sörjer sin far och i samband med bouppteckningen uppdagas att han levt ett dubbelliv. Familjehemligheter kommer upp till ytan som både ger förklaringar och leder till nya frågor .
Det visar sig att revisorn månaderna innan sin död tog flera svårförklarliga beslut som får stora konsekvenser för hans efterlevande och andra i omgivningen. Dessutom finns det ett invecklat testamente med många krav på mottagarna.

SLASKJOBBET  är en bok om utsatthet, frustration och upprättelse. Det är den andra fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
En tidig höstmorgon påträffas kroppsdelar i en frysbox på en parkeringsplats i Skatås friluftsområde, vilka identifieras som Özkan Baykal, en tillsynes helt vanligt familjefar, som försvann spårlöst på väg hem från arbetet men visar sig vara en av flera män som har anmälts saknade
under sommaren.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare. Det dröjer inte länge förrän ännu en frysbox dyker upp innehållande en styckad kropp. Kriminalkommissarie Bergman och hennes utredningsteam söker efter en gemensam nämnare mellan de försvunnena männen men hittar ingen.
Spåren pekar åt många håll och det visar sig så småningom att det är någon som har åtagit sig att utföra slaskjobbet enligt en väl utarbetad plan. Det finns en lista med namn över män som måste dö.
Jakten på att hitta mördaren leder utredningsteamet åt ett helt oväntat håll och samtidigt konfronteras kriminalkommissarie Bergman med sitt eget tragiska förflutna.

5:E MOSEBOKEN  är en bok om fanatism, dubbelspel och förföljelse. Det är den första fristående boken i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman vid utredningsenhetens sektion för grova brott i Göteborg.
Under en och samma natt blir två män nedslagna och svårt skadade på Andra Långgatan i Göteborg. En gata där strippklubbar trängs med restauranger och antikvitetsaffärer. Allt tyder på att det är samma gärningsman i båda fallen. Den ena mannen, som visar sig vara en framgångsrik och känd aktieprofil från Grebbestad, avlider av sina skador medan den andre mannen, en kantor från Bankeryd vägrar svara på polisens frågor om varför han befann sig i Göteborg.
Kriminalkommissarie Ingrid Bergman utses till spaningsledare. Det framkommer att ingen av männen rånades. Vad som ligger bakom misshandeln är oklart. Rör det sig om ett misstag, var det bara en av männen som var det tilltänka offret?
I bakgrunden befinner sig en person som intensivt följer polisens arbete, mån om att bli själv inte bli sedd men att förmedla sitt budskap.
Utredningen växer sig allt större. Kriminalkommissarie Bergman börja ana ett mönster och spåren leder henne i en värld där många har allt att vinna på att tiga och dölja vad de vet.

ALIBI AB är en varm och härligt skruvad historia som handlar om att kämpa för det man tror på, att aldrig ge upp och att ingenting är omöjligt - bara man vill tillräckligt mycket.
För vad gör man när man heter Felix, är 19 år gammal, fortfarande bor hemma och jobbar som en livegen i familjeföretaget som går urdåligt och dessutom aldrig har fått ligga?
Och vad ska man ta sig till när man är 47 år och föräldralös och aldrig har haft en anställning i hela sitt liv trots att man har hur många högskolepoäng som helst? 
Ja, Viola Eckerberg och Felix Koskinen har det inte lätt och inte blir deras liv varken enklare eller roligare när de mot sin vilja paras ihop på en starta-eget-kurs i arbetsförmedlingens regi.

AGENTUREN
TRE ÄR EN FÖR MYCKET

"... Agenturen utspelas i ett rasande högt tempo. Den har snabba och överraskande vändningar. Att den utspelas i och runt Göteborg gör den extra spännande."
Alf Ehn,  Mariestads-Tidningen

AGENTUREN
TRE ÄR EN FÖR MYCKET

"Det höga betyget på Bookbeat väckte mitt intresse, och som Larsson levererar! Actionfylld dramatik från start till mål."
Sofie Sarenbrant

AGENTUREN
TRE ÄR EN FÖR MYCKET

"Christina har en bra dramaturgisk känsla och uppbyggandet av berättelsen är klockren."/.../ "Om du inte har läst de två första böckerna, gjört, för du kommer inte att kunna släppa dem! Läs bara läs!"
Bokhandlerskan

SEKTION M DEL 1-3

"Välskrivet, spänningsfaktorn är hög."/.../"Jag gillar det här - väldigt mycket. Språket,drivet, karaktärerna, intrigerna ..."
Betyg 4/5
Peter Westberg blogg

AGENTUREN
TVÅ SIDOR AV SAMMA MYNT

"Det är en riktigt spännande thriller, koncentrerad och tät. Inga onödiga sidohistorier eller alltför många karaktärer. Rafflande och välskriven underhållning/.../." Helhetsbetyg 4 av 5.
Nils Ahnland, BTJ-häftet nr 16, 2022

SEKTION M

”En av dom bästa deckarna jag har lyssnat på/…/ 
Rekommenderas starkt/…/du kommer inte att ångra dig." 
Betyg 5/5
Systrarnaboktokiga

AGNTUREN
ETT LIVSAVGÖRANDE BESLUT

"Här dras man direkt in i en spännande handling som involverar säkerhetstjänst, polisarbete, ivf, gängkriminalitet, korruption, vänskap, sorg och glädje. När du väl börjat läsa vill du aldrig släppa den. Men kom ihåg, det är aldrig riktigt så som man tror och det blir aldrig riktigt så som man hoppats, så enkelt är det aldrig." Betyg: 5 Stjärnor av 5
Ur_min_bokhylla

TA INGEN SKIT, ANN-BRITT

"Verkligen den bästa jag läst hitills i år. Det var länge sedan jag berördes så av en bok med många popuri av känslor som tom gör att jag skrek rakt ut på fik och ville ruska om många i denna bok."         
Betyg: 5/5
Boklusenshemsida

SEKTION M

Det är inte lätt att slå sig in på deckare-marknaden med något nytt, men Christina Larsson lyckas lysande. 
 Dessutom är det otroligt spännande intriger. Det är så smart att både ha en spännande deckarhistoria, samtidigt som en annan intrig pågår. En som ger massor av frågor och bidrar till att man läser som klistrad vid sidorna för att få svar. 
 Jag är övertygad om att det kommer bli en tv-serie av detta. Det är rappt, laddat och rafflande och för bra för att det inte skulle bli en tv-serie.
 
Betyg: +4 av 5
Boktokig Eva Boström

ALIBI AB

"Den här handlingen är så himla kul och jag satt och skrattade högt under stora delar av läsningen.
Berättelsen känns också tillräckligt unik och det gör att man inte tappar intresset.
Nej sidorna bara flyger fram och vips så är boken slut.
En mysig och rolig bok som alla verkligen borde unna sig själva att läsa!
Betyg:5/5
Maddes Bokblogg

NÅDASTÖTEN

"Rappt och spännande.Trovärdig och genomtänkt upplösning."
DAST MAGAZINE - Inger Strandberg

SKENDÅD

"Den här serien gillar jag och jag rekommenderar den varmt."
Mysterierna.blogspot.com

NÅDASTÖTEN

"Redan första kapitlet fångade mig och höll mig fast fram till sista meningen. Välskriven med högt tempo. Man tröttnar aldrig och vill defintivt inte lägga den åt sidan."
Deckartips

SKENDÅD

"Spännande, lättlyssnad och välskriven."
Boktanten

SOCIALGRUPP NOLL

"Upplösningen är helt fantastiskt genomtänkt."
Bokraden.blogspot.com

ALIBI AB

"En helt fantastisk bok som jag är glad över att ha fått läst. Boken är fartfylld, rolig och lite spännande. Det är en bladletare, läs den och njut".
Evas Bokblogg

SOCIALGRUPP NOLL

"Spännande från början till slut - en riktig bladvändare."
Evastinas bokhylla

SILHUETTEN

"Det här är bra, inte bara lagom bra utan väldigt bra. Silhuetten är en gediget komponerad polisthriller..."
DAZT MAGAZINE-Inger Strandberg

DU KOMMER INTE UNDAN ...

"Så vill man ha en mycket spännande bok med högt tempo så ska man välja den här."
Bokstunder.blogspot.se

SOCIALGRUPP NOLL

"Galet spännande och lättläst. En väslskriven historia med oväntat slut. Rekommenderas varmt."
Annalinas boktips

SILHUETTEN

"Ännu en stark deckare av Christina Larsson. Mycket bra och spännande!"
Jennys boklista

SEKTION M

”Rappt, rått och som hämtat ur ett filmmanus. Jag är fast från sidan ett.”
Malinbokhyllar

SILHUETTEN

"Nu har jag läst den fjärde boken, Silhuetten, i Christina Larssons serie om kriminalkommissarie Ingrid Bergman. Den håller samma stil som de tre första böckerna och jag tycker att de är riktigt bra. De är välskrivna, spännande och lättlästa och jag gillar karaktärerna. Kapitlen är korta och det är något jag föredrar.
Har ni inte läst Christina Larssons böcker så tycker jag att ni ska göra det!"
Mysterierna.blogspot.se

SILHUETTEN

"Det här bok nummer fyra om kriminalkommisare Ingrid Bergman. Jag har tyckt om alla böckerna och de går med rasande fart att läsa. Den här boken höll samma mått. När jag väl börja läsa så kunde jag inte sluta."
"Har du inte läst Christina Larssons böcker så gör det!"
Sidaeftersida.blogspot.com

SILHUETTEN

"Det här är en mycket spännande och välskriven kriminalroman. Jag kan verkligen rekommendera boken."
Bokrecension.blogspot.se

ALIBI AB

"Denna boken var ofantligt rolig och flertalet gånger skrattade jag rakt ut under tiden jag läste den."
Neras bokrecensioner ger Alibi AB 9/10 poäng!