CHRISTINA LARSSON

Jag brukar säga att författare inte är ett yrke – det är en diagnos. Det går inte att sluta, det dyker ständigt upp nya bokidéer i huvudet som vill bli nedskrivna. Att vara författare är oftast ett väldigt ensamt mentalt slitande jobb men ändå så fortsätter jag, manus efter manus. Tack vare härliga författarkollegor och min störste supporter – min man – som jag ständigt bollar tankar och idéer med så älskar jag ändå skrivarlivet.

Sedan 30 år bor jag i Göteborg men växte upp på Småländska höglandet i en by som heter Hylletofta i Sävsjö kommun. Min man och jag har tre barn, varav två har flyttat hemifrån. Jag saknar dem hela tiden! Sedan barnsben tillbringade jag somrarna i Haverdal, Steninge och Harplinge där min släkt har bott i generationer. Numera har vi ett eget sommarhus i Haverdal där vi också har drivit en sommarrestaurang och en designbutik.

Jag har tagit en pol kand vid Linköpings universitet och är utbildad vid Alma Education i att skriva manus för tv och film. Själv håller jag årligen en skrivarkurs tillsammans med min kollega Birgitta Bergin i det undersköna Tolox i Spanien. Det var först när jag fyllt 40 som jag skrev en kriminalroman efter att ha skrivit mängder av barnboksmanus som alla blev refuserade. Jag är en mästare på att skriva där jag befinner mig, bara det är tyst, ett par hörselkåpor över öronen löser allt. Hittills har det blivit sju kriminalromaner, fyra thrillers samt tre feelgoodroman och fler är på väg. Några av mina böcker har även översatts till tjeckiska, norska, finska och polska.

Det bästa jag vet är att resa, helst tillsammans med hela familjen. Vår hittills häftigaste resa var bestigningen av Kilimanjaro, världens högsta fristående berg - ett helt fantastiskt äventyr. 

Christina Larsson

ÅRSKRÖNIKA 2022

Vilket år det har varit!

Mer än 1,1 miljoner sålda ex!
 
BOKLSLÄPP SVERIGE
Sektion M – Lika barn leka bäst (tillsammans med Caroline Grimwalker) och toppade med en 3:je plats på Storytels topplista alla kategorier och firades med digital releasfest.
Sektion M-serien placerade sig samtidigt 1:a, 2:a, 5:a och 6:a Deckarlistan Storytel.
 
Agenturen – Två sidor av samma mynt släpptes och firades releasemingel på Bokmässan och lade sig som 1:a på Spänningslistan Storytel och 3:a totala Topplistan.
 
Agenturen – Ett livsavgörande beslut
släpptes i pocket och gick upp på 1:a platsen på POCKETTOPPEN, Adlibris.

*  Mina Ingrid Bergman-deckare låg samtidigt 1:a, 2:a, 4:a och 5:a på Pockettoppen, Adlibris.

*  Romanus & Selling hade en fantastiskt rolig förlagsfest.

*  Höll skrivkurs för 6:e året i rad tillsammans med Birgitta Bergin i Spanien.

*  Jag medverkade på CrimeTime-scenen och SKRIVA-scenen på Bokmässan.

*  Intervjuad i SöndagsMorgan P4 riks av Petra Revenue.

*  Jag medverkade på Bohusläns Bokmässa och SmåLits Bokmässa.

 
BOKLSLÄPP UTOMLANDS
Boksläpp av Sektion M-serien på ljudbokstjänster i Spanien, Danmark och Polen.
Både i Spanien och Danmark placerade sig titlarna 1:a och 2:a på Mofibo(Storytel) och på 1:a och 2:a Veckan mest lästa hos Nextory.
 
Och sist men inte minst!  Jag köpte skrivarstuga med fetaste havsutsikten!

Tack ALLA läsare och lyssnare!  Nu ser jag fram emot allt spännande som är på gång 2023!

Christina

ÅRSKRÖNIKa 2021

Vilket år det har varit!
 
Rekord med 3 nominerade titlar till Storytel Awards: Skendåd, Sektion M- Ur askan i elden och Ta ingen skit, Ann-Britt!
Ta ingen skit, Ann-Britt röstades fram till en av tre finalister i romanklassen!

Agenturen - Ett livsavgörande beslut släpptes lagom till Bokmässan och firades med releasefest.
Agenturen - 1:a på Spänningslistan Storytel.

Jag medverkade på Bonnier Hoops scen och på CrimeTime-scenen på Bokmässan.

Skendåd och Sektion M- Ur askan i elden släpptes i Finland.
Besök på Tampere Bokmässa i Finland.

Medverkade på Bokens Dag i Halmstad tillsammans med Stina Wollter, Tareq Taylor, Göran Greider och Kalle Lind i en fullsatt teater 900 pers.

Sektion M placerade sig samtidigt 1:a, 2:a, 5:a och 6:a Storytel Deckarlista.

Sektion M – släpptes i Polen.
Caroline Grimwalker gästförfattade i Sektion M och skrev "Lika barn leka bäst" som firades med digital releasefest

Jag skrev agentavtal med Gyldendal Group Agency.

Jag höll skrivarkurs i Spanien tillsammans med Birgitta Bergin för fjärde året i rad hade vi fullbokad kurs!

Mina titlar passerde 900 000 sålda ex!

Christina

ÅRSKRÖNIKa 2020

Sektion M var finalist i Spänningskategorin Storytel Award i Sverige och Vides Mooseksen kirja finalist i Finland (Ingrid Bergman del 1).

Jag släppte SKENDÅD som blev 1:a på Storyteltopplistan och 1:a på Adlibris Pockettoppen. 

Jag släppte tre titlar serien Klimakterierebellerna - "Ta ingen skit, Ann-Britt", "In i kaklet, Linda" och "Allt eller inget, Viola". Böckerna placerade sig 1:a, 3:a och 4:a på Storytels Feelgood-Topplista.

SOCIALGRUPP NOLL släpptes som pocket och blev 1:a på Adlibris Pockettoppen.

Avtal om att Ingrid Bergman-deckarna ska ges ut i Danmark.

Jag höll skrivarkurs i Spanien tillsammans med Birgitta Bergin för fjärde året i rad hade vi fullbokad kurs!

Mina böcker passerade 500 000 sålda ex!

Jag hade en fantastiskt rolig digital releasefest för UR ASKAN I ELDEN.

UR ASKAN I ELDEN blev 1:a på Storyteltopplistan!

Jag skrev avtal om ny serie AGENTUREN med Romanus &Selling.

Vides Mooseksen kirja och Silhuetti placerade sig 1:a och 2:a på finska Storytels topplista för deckare!

Ett helt fantastiskt år, det enda jag saknade var Bokmässan och att träffa alla kollegor och vänner i bokbranschen och givetvis alla läsare!

Tack för 2020, nu ser jag fram emot 2021!

Christina

ÅRSKRÖNIKa 2019

Vilket år det har varit! Här kommer några av höjdpunkterna!

Min deckare ”Nådastöten” kom till final i Storytel Awards 2019 efter att ha legat topp-tio på Storytels topplista i över fyra månader under 2018.

Birgitta Bergin och jag höll vår årliga skrivarkurs i Tolox, Spanien! (fullbokat i år igen)

Jag släppte trilogin SEKTION M  under Bokmässan i Göteborg och hade världens härligaste releasekalas.

Jag intervjuades i Storytelmontern under Bokmässan.

Mina deckare om Ingrid Bergman var de böcker som såldes mest i HarperCollins Nordic monter under Bokmässan – så fantastiskt roligt.

Både ”Slaskjobbet” och ”5:e Moseboken" placerade sig som
1:a på Pockettoppen Adlibris.

Deckarserien om Ingrid Bergman (6 titlar) släpptes på finska som ljud- och ebok under hösten och placerade sig bla som 1:a och 2:a på Storytels Deckarlista. Det gick så bra att ”5:e Moseboken” till och med nominerades till Storytel Awards i Finland!

Slutligen så nominerades ”Sektion M” till Storytel Awards 2020 i kategorin Spänning. Sektion M höll under många veckor (ca 10) 1:a, 2:a och 3:je placeringen för Spänningsromaner på Storytel och hade även fina toppplaceringar på Bookbeat, Nextory och Bokus.

Sammanfattningsvis har det varit ett mycket intensivt och roligt författar år. Nu ser jag fram emot allt roligt som ska hända under 2020!

Gott Nytt År till er Alla – NU KÖR VI!

Christina

ÅRSKRÖNIKA 2018

Vilket år det har varit!

I år har jag släppt två nya böcker - Nådastöten och Socialgrupp noll. Hela serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman med totalt 6 titlar placerade sig på topp 10 Storytel.

Nådastöten låg topp10 i mer än 4 månader och är nominerad till Storytel Awards 2019. 


Jag redigerade om min första deckare: 5:e Moseboken (strök ca 7000 ord och skrev 16 nya kapitel på slutet) och redigerade även om Slaskjobbet. Båda gavs ut i pocket under hösten.

Birgitta och jag höll vår årliga skrivarkurs i Tolox - så roligt, vilket gäng!

Birgitta och jag hade också en gemensam releasefest för Nådastöten och Holländarn - det var galet varmt, massor av glada människor och bubblet flödade ... 

Nådastöten spelades in i Colorized Audio-format med ljudeffekter, skådespelare, dialoger och musik. Sååå coolt att ha en egen låt till min deckarserie och så coolt att själv vara med på ljudboksomslagen!

Jag har också hunnit med att skriva den första delen i en ny spänningserie som ska ges ut under 2019. Namnet på serien och titlar är ännu inte spikade.

Dessutom har det varit bokmässor, radioprat och tidningsreportage.

Jag kan bara sammanfatta mitt författarår som väldigt intensivt och roligt, men bäst av allt är att jag har skriver barnboksmanus!

Gott Nytt År till er alla - NU kör vi!

Christina

ÅRSKRÖNIKa 2016

Vilket år det har varit!

I våras skrev jag ett flerboksavtal med Harper Collins Nordic som också innebär utlandsutgivning. Manuset NÅDASTÖTEN, som är del fem i serien om kriminalkommissarie Ingrid Bergman och hennes utredningsteam vid roteln för grova brott i Göteborg, kommer att ges ut lagom till Bokmässan 2017. 

Alibi AB - min feelgood-roman kom i pocket i våras och har fortsatt fått otroligt positiva recensioner av bokbloggare och av Storytel-läsare och lyssnare. 

Det som också har varit riktigt kul är att Alibi AB har använts i svenska undervisningen på flera gymnasieskolor!

Under året så har också min deckare Silhuetten kommit ut på svenska igen, på tjeckiska, finska och norska. Min deckare Du kommer inte undan har getts ut på svenska, finska och norska.  Sååå... trots att jag inte kom ut med någon ny bok i år så har det ändå getts ut 8 titlar av böcker under året som jag har skrivit tidigare!

Det var väldigt roligt att träffa så många läsare i vår sommarbutik i Haverdal. Som författare är det grymt kul att ha en egen butik där man säljer sina egna böcker!  Rekommenderas :-)

Ketchup-bloggen, där jag skriver med mina begåvade, charmiga och roliga väninnor får allt fler läsare! Så roligt och Ketchup-of-the-day-eventet som vi höll i början av december blev så lyckat.

En höjdpunkt under skrivar året var att medverka på SKRIV2016:s stora skrivarkonferens tillsammans med Jens Klitgaard och Daniel Alegi där vi talade om STORY- hur man tänker /skriver tv- och filmmanus.

Jag ser verkligen fram emot Författaråret 2017 med boksläpp av ny deckare, utlandsutgivning, det roliga Ketchup-of-the-day- samarbetet och Skrivarkursen som Birgitta Bergin och jag ska hålla i maj i Tolox på solkusten. Jag ska också skriva del 6 i min deckarserie - den blir riktigt otäck! Sedan ska jag skriva en massa annat också... :-)

God Jul och God Fortsättning till er alla!

Christina

ÅRSKRÖNIKa 2015

Vilket år det har varit!
 
I januari skrev jag avtal med Bokfabriken och i juni kom Alibi AB ut med en jätterolig releasefest.
 
I augusti startade jag Ketchup-of-the-day-bloggen tillsammans med mina begåvade, charmiga  och roliga väninnor: Birgitta Bergin och Lizelotte Edvinsson.
 
I september var det dags för Bokmässan där det vimlade av störtsköna människor med mingel, vingel, förlagsmiddag, Storytelintervju, feelgoodmöten, roliga luncher, signeringar och möten med läsare, vänner, andra författare och branschfolk. Vilka dagar och vilken fest!
 
Feelgood var en ny genre för mig men... Alibi AB har fått så grymt fina recensioner från läsare, i radio och av bokbloggare. Ibland när jag tvivlar på mitt skrivande läser jag några av dessa och förvånas (om och om igen) och gläds och bestämmer mig för att fortsätta att skriva.
 
Det som har varit extra roligt är att mina deckare: 5:e Moseboken, Slaskjobbet, Du kommer inte undan och Silhuetten  fortfarande säljer så bra som ebok och ljudbok. När jag var och julsignerade hos Akademibokhandeln på Frölunda Torg sa Birgitta som jobbar där sedan många år att jag borde skärpa till mig och gå hem och skriva en fortsättning på deckarna för folk frågar efter det. Samma sak hände på Lohrs bokhandeln där Inez, ägaren sa ungefär samma sak. Dessutom har jag skrivit avtal med Harper Collins Nordic om utgivning av min deckare Du kommer inte undan...  i Harper Crime - Sverige, Norge och Finland. Så häftigt!
 
Nu har jag ett råmanus klart som handlar om arbetsförmedlaren Ann-Britt Larsson - Queen of fucking nothing. Manuset bygger på en karaktär som finns med i Alibi AB. Efter årsskiftet så är det redigeringsarbete dygnet runt som gäller.
 
Planen för nästa år är att skriva den femte delen i serien om Kriminalkommissarie Ingrid Bergman. Just nu har jag börjat läsa om de första fyra för att komma in i känslan och karaktärerna. Och faktiskt - jag längtar efter att skriva en deckare igen!
 
God Jul och God Fortsättning till er alla!

Christina

INSTAGRAM

Bästa hänget med Sveriges Feelgood-Queens när vi firar Jessika Devert @printzpublishing! 👑 #enavfyra #bokreleaseparty #feelgood
Signerar böcker så pennan glöder till Sharp Womens Powerlunch på fredag! 💥 #ingridbergmandeckare #skendåd
HURRA! 💥AGENTUREN-Två sidor av samma mynt är nominerad till Storytel Awards! Tack Jonas Malmsjö för fantastisk inläsning! 🙏Vi blir jätteglada om du RÖSTAR på AGENTUREN! Ett klick - en röst - innan 5 februari. Länk finns i bio. Tack, tack, tack!😘 #storytelawards2023 #agenturentvåsidoravsammamynt #romanusochselling #jonasmalmsjö #rösta
Pr-och lanseringsmaskineriet med team Wapi, Pilot Kommunikation och GULPR har rullat igång för Sektion M - den slutgiltiga uppgörelsen - mörkare och brutalare - omskakade vändningar och avslöjanden!💥Det här kommer att bli superkul! 💥@wordaudiopublishingsweden @gulmedia @eva.persson_pilot #sektionmdel6
Vi syns väl på SmåLit i Värnamo! 📚 Ett fullspäckat och spännande program! Mig ser ni på Bibliotekscenen 14.50-15.15 i ett samtal om Motstånd - nyckeln till framgång! @smalandslitteraturfestival @varnamobibliotekochkultur #smalit #smalit2023 #smålandslitteraturfestival #romanusochselling #agenturen
FÖRFATTARÅRET 2022! 💥 Mina titlar passerade 1,1 miljoner sålda ex! 🥳🥂🎉 BOKLSLÄPP SVERIGE Sektion M – Lika barn leka bäst (tillsammans med Caroline Grimwalker) och toppade med en 3:je plats på Storytels topplista alla kategorier och firades med digital releasfest. Sektion M-serien placerade sig samtidigt 1:a, 2:a, 5:a och 6:a Deckarlistan Storytel. Agenturen – Två sidor av samma mynt släpptes och firades releasemingel på Bokmässan och lade sig som 1:a på Spänningslistan Storytel och 3:a totala Topplistan. Agenturen – Ett livsavgörande beslut släpptes i pocket och gick upp på 1:a platsen på POCKETTOPPEN, Adlibris. ------------------------------------------ • Mina Ingrid Bergman-deckare låg samtidigt 1:a, 2:a, 4:a och 5:a på Pockettoppen, Adlibris. • Romanus & Selling hade en fantastiskt rolig förlagsfest. • Höll skrivkurs för 6:e året i rad tillsammans med Birgitta Bergin i Spanien. • Jag medverkade på CrimeTime-scenen och SKRIVA-scenen på Bokmässan. • Intervjuad i SöndagsMorgan P4 riks av Petra Revenue. • Jag medverkade på Bohusläns Bokmässa och SmåLits Bokmässa. ------------------------------------------ BOKLSLÄPP UTOMLANDS Boksläpp av Sektion M-serien på ljudbokstjänster i Spanien, Danmark och Polen. Både i Spanien och Danmark placerade sig titlarna 1:a och 2:a på Mofibo(Storytel) och på 1:a och 2:a Veckan mest lästa hos Nextory. Och sist men inte minst! Köpte Skrivarstuga med fetaste havsutsikten! Tack alla läsare och lyssnare nu ser jag fram emot allt spännande som är på gång 2023! Christina #romanusochselling #wordaudiopublishingsweden #sektionm #agenturen #smålandslitteraturfestival #bohuslänsbokmässa #författaråret2022 #wordaudiopublishingpoland #wordaudiopublishingspain #bokmässan2022 #mofibo #nextorydk #storytelspain
Tusen tack för recensionen @author_westberg ! 🙏🏻 Extra kul att läsa eftersom del 6, snart släpps! Jag lovar att det kommer att bli en brutal upplösning med oväntade vändningar och avslöjande! 💥🔪⚰️😎 #sektionm #final #wordaudiopublishing
Smålands litteraturfestival 2023! 📚 Boka in den 4 februari så ses vi i Jönköping 🌟 @smalandslitteraturfestival #romanusochselling #agenturentvåsidoravsammamynt
Lansering av Ingrid Bergmanserien i Polen! 🇵🇱 De första omslagen. Jag tycker de är superdupersnygga! 📚 @legimibooks @wordaudiopublishingsweden #brudnarobota #piataksiegamojzeszowa
Specialvisning av omistliga arkivet, spritavdelningen, pälsar och harpyor! 😱 #författarlivet
Tack för finaste julgranskulan och tack för i år bästa Romanus & Selling! 🎄❤️🙏🏻🧑🏻‍🎄🌟 #romanusochselling #juklapp #agenturentvåsidoravsammamynt #godjulochgottnyttår
Julklappstips med garanterad spänning! 🎁Ge bort eller önska av tomten! 🧑🏻‍🎄 Sandänglar @susanneschemper Cirkusprinsessan @kamillaoresvard Julmord @annaihren En hamn i stormen @birgittaberginforfattare Av allt ont @helenstommelolsson Två sidor av samma mynt @forfattarechristinalarsson (min egen 😉)
En bättre måndag! ☃️ Paddel, massage, bastu, havsbad, bastu & mer havsbad, julsupé!🎄🥂❤️ #detskavagöttåleva #unnasig #forfattarliv
Förra veckan var jag inbjuden att bokprata på Neuroförbundets invigning av nya lokaler av Madeleine Kyllerfeldt, verksamhetschef. 🎄Supertrevligt på alla sätt. ❤️ Det bjöds på glögg och goa tillbehör och jag sig signerade massor av böcker! 📚 Tack! 🙏🏻🧑🏻‍🎄 #neuroförbundet #invigningsfest #glöggmingel #agenturen #ingridbergmandeckare #taingenskitannbritt
Göteborgsförfattardreamteamgänget är samlat! 🎉 Bubbel och babbel och skratt!!
Spännande möte om utgivningen och lanseringen av mina Ingrid Bergman-deckare i Danmark till våren! 🇩🇰📚🎧#ingridbergmandeckare #gyldendal #cicero #wapi #danmark🇩🇰
Intressant i DN idag om hur dagens gängkriminalitet skildras i skönlitteraturen. Min bok Agenturen-Ett livsavgörande beslut är med som exempel! 📙#deckartips #dnkultur #göteborg #agenturen #ettlivsavgörandebeslut
Rösterna är räknade! 💜 Under en härlig vinlunch tillsammans med min förläggare Susanna Romanus kom vi fram till att omslaget till tredje delen i Agenturen ska vara lila! 💜 Dags att börja spana efter en matchande kostym! Stort tack till alla som röstade! 🙏🏻💜 #agenturen #lilaisdashit #vinnarfärgen
Det är dags att bestämma omslag för nästa bok i min serie om AGENTUREN! 📚 Vilket omslag tycker ni är bäst? Rosa eller lila? Rösta i kommentarerna! Tack på förhand! 🙌🏻🤗#agenturen #romanusochselling #bokdesign
Kom och mingla med oss på Venti Nove torsdagen den 24 november kl 18.30! 💃🏻 Det bjuds på vin och lättare tilltugg och du får 20% på allt i butiken! Hos Venti Nove finns allt för dig som vill hitta något fint för fest och vardag. Butikens specialitet är klänningar men här hittar du även andra trendiga kläder. Bibbi Sköld ger tips och råd och berättar om vinterns nyheter. Och så klart blir det också en del bokprat! 📚 Anmäl dig på Www.Ketchupoftheday.se VÄLKOMNA! Lizelotte, Christina & Birgitta
Det här ser jag fram emot! 📚Hoppas att få träffa många vänner från min uppväxt! 🧡#sävsjö #sävsjöbibliotek #författarlivetnärdetärsombäst
Boksläppen duggar tätt! 📚Toppplaceringar och superfina recensioner till alla! 🎉 Är så stolt och glad över att vara en del av skönaste, smartaste författargänget! ❤️ #vildavästernlevererar #hurra #författarlivetnärdetärsombäst
Malin & Fredric på Sveriges coolaste bokhandel livetipsar om Agenturen- Två sidor av samma mynt så man blir röd om kinderna! 🙏🏻💙☺️ #erikhultgrenslive #tvåsidoravsammamynt #agenturen #romanusochselling
Morgonpromenad i soluppgång! ☀️ Kanske var det den här magnifika korkeken tjuren Ferdinand satt under, luktade på blommor och njöt av lugnet? Jag testade faktiskt! #författarliv #morgonpromenad #djupandas #spanien🇪🇸